• PREDČASNÝ 1. APRÍL...

          • My, žiaci III. B, sme zorganizovali na škole dňa 28. 03. 2018 predčasný 1. apríl  pod témou „FAREBNÝ APRÍL“.

            Úlohou bolo, aby triedni učitelia so svojimi triedami prišli do školy oblečení v určenej farba. Zámerom bolo, aby sme si aspoň takto pripomenuli celosvetový deň vtipkárov, ktorý je známy už od čias starovekej Indie.

            Nie všetci prijali výzvu. Škoda. Kompletne v čiernej farbe prišla naša - organizujúca trieda III. B na čele s naším triednym učiteľom. No aj prevažná časť žiakov z tried I. A (biela), III. A (červená) a IV. A (sivá) prišla do školy patrične vybavená určenými farbami. Striedmy záujem zúčastniť sa prejavili triedy II. A (zelená) a IV. B (modrá). A len dve žiačky z I. B triedy prijali výzvu a prišli v žltej.

            Pochvala však patrí všetkým triednym učiteľom, ktorí vzorne dodržali farby svojich tried...

          • Lyžiarsky výcvikový kurz

          • Prváci našej školy sa tak ako každý rok zúčastnili Lyžiarskeho výcvikového kurzu v Tatranskej Lomnici  v dňoch od 18. marca do 23. marca 2018.

            Ubytovanie bolo zabezpečené v Retro hoteli Morava, vzdialeného len 300 metrov od zjazdovky.

            Zo strany zamestnancov Retro hotela sme mali zabezpečený každý večer pestrý kultúry program v podobe zaujímavých prednášok alebo diskotéky.

            Okrem Skalnatého plesa sme navštívili aj Ľadový Dóm na Hrebienku.

            Počasie bolo prvé dva dni pravé zimné, ale postupne sa s príchodom jari zlepšilo a všetci sme si užili krásnu slnečnú lyžovačku vo Vysokých Tatrách.

            Mgr. Radmila Kerndlová

          • Zraz klokanov v školskej jedálni...

          • 19. marca sa 27 žiakov prvého až štvrtého ročníka popasovalo s 24 matematickými úlohami najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže – Matematický klokan

            To, ako sa im podarilo úlohy vyriešiť, sa dozvedia až v apríli. Už v tejto chvíli sú však pre nás víťazmi všetci zúčastnení. Veď donútili sami seba sústrediť sa 60 minút na riešenie úloh, ktoré si vyžadovalo nielen matematické zručnosti, ale i veľkú predstavivosť a kreativitu pri hľadaní stratégie riešenia.

          • Workshop – Emócie v marketingu

          • V stredu 13. marca 2018 sa na našej škole uskutočnila prednáška formou worshopu na tému: Emócie v marketingu.

            Zúčastnili sa na nej žiaci 3. ročníka. Ing. Dávid Vrtaňa z občianskeho združenia Mladý podnikavec, kvalitnou odbornou prednáškou spojenou s ukážkami a praktickým zapojením žiakov, prepojil teóriu s praxou. Žiaci za zapájali a boli odmeňovaní drobnými upomienkovými predmetmi od firmy Poradca podnikateľa a firmy Martinus, od ktorej získala jedna naša žiačka za správne odpovede na konci, 20,- € poukážku na nákup. Táto forma odovzdávania vedomostí zanechala na našich žiakov pozitívny dojem.

            Páčil sa nám prístup lektora a celý priebeh workshopu.

          • Krajská súťaž v spracovaní informácií na počítači

          • V školskom roku 2017/2018 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo Súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači.

            Celkove sa zúčastnilo 13 stredných škôl, z toho 6 obchodných akadémií, 3 stredné odborné školy, 1 spojená škola, 1 dopravná akadémia2 gymnáziá. Počet súťažiacich žiakov bol 38, z toho v písaní na počítači to bolo 20 žiakov, v úprave textu na počítači 7 žiakov a v profesionálnom spracovaní textu – wordprocessingu 15 žiakov. Niektorí žiaci súťažili aj v 2 súťažných disciplínach.

            Z našej školy do krajského kola postúpili tí študenti, ktorí dosiahli na školskej súťaži v decembri 2017 najlepšie výkony.

          • Krajské kolo 1. ročníka Ekonomickej olympiády

          • V piatok 09. 02. 2018 organizovala organizácia INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz, krajské kolo 1. ročníka Ekonomickej olympiády v Žiline.

            Spomedzi viac ako 620 študentov zapojených v školskom kole súťaže sa presadilo najlepších 50, zo 17 škôl z celého kraja.

            Na Ekonomickej olympiáde sa z našej školy zúčastnili títo 5-ti žiaci: Monika Lacová z 3. A triedy, Miroslava Demková, Simona Figová, Veronika Kováčová a Dávid Zrubák zo 4. A triedy.

            Cieľom úloh krajského kola, nebolo to, aby žiaci poznali poučky alebo teóriu, ale aby ukázali, že vedia uvažovať ako ekonómovia a svoje tvrdenia vedeli obhájiť.

            Budeme im držať palce, aby svojim ekonomickým zmýšľaním presvedčili odbornú porotu a postúpili do celoslovenského kola.

          • Erasmus+

          • Do tretice úspešní s projektom programu Erasmus+

            Už tretí rok po sebe patrí naša škola medzi úspešných podávateľov projektov v rámci programu Erasmus+. V tomto školskom roku sme uspeli s projektom K102 – Mobilita učiacich sa a zamestnancov v OVP, ktorý bude financovaný z prostriedkov EÚ. Vo výberovej procedúre nám bol schválený grant na realizáciu projektu pod názvom „Zvýšenie šancí študentov OA na trhu práce“ v sume  50 840 €.

            Realizácia projektu bude prebiehať v nasledujúcom školskom roku 2018/2019 v dvoch turnusoch. V rámci nich sa 12 budúcich tretiakov odboru OA a 16 budúcich štvrtákov odborov OA a SCR zúčastnia praxe v Budapešti. Sprevádzať ich budú vždy dvaja učitelia. Žiaci si budú zvyšovať svoje vedomosti a získavať pracovné skúsenosti a zručnosti v niekoľkých podnikoch a hoteloch v Budapešti pod vedením miestnych mentorov.