• Akreditácie na realizáciu projektov Erasmus+

          • Naša škola, Obchodná akadémia Ružomberok, bola úspešná v žiadosti o získanie Akreditácie na realizáciu projektov Erasmus+ KA121 v období nasledujúcich 4 rokov.

            Charakteristika projektu:

            Akreditácia na Erasmus+ poskytuje úspešným organizáciám prístup k príležitostiam na vzdelávaciu mobilitu. Kľúčová akcia 1 podporuje organizácie poskytovaním príležitostí na profesionálny a osobný rozvoj študentov, učiteľov, školiteľov a iných zamestnancov v oblasti vzdelávania.  

            Naša oblasť vzdelávania zahŕňa ODBORNÉ VZDELÁVANIE A PRÍPRAVU, ako aj všetky formy učenia sa na pracovisku.  

              PODPOROVANÉ AKTIVITY:  

             -mobilita zamestnancov vo forme hospitácií, 

            -výučby a účasti na kurzoch Individuálna mobilita žiakov, učňov, čerstvých absolventov a dospelých učiacich sa 

            - skupinová mobilita žiakov a dospelých učiacich sa  

             Získaním akreditácie môže naša škola využívať tieto výhody: 

            STABILNÉ FINANCOVANIE - organizácia každoročne získa podporu z programu v podobe finančných prostriedkov určených na nové aktivity v oblasti mobility. PRÍLEŽITOSTI NA RAST A PRIESKUM - vyskúšať nové druhy aktivít alebo spolupracovať s novými partnerskými organizáciami bez toho, aby ste museli zakaždým vypĺňať novú žiadosť.   

            VYTVÁRANIE VLASTNEJ STRATÉGIE Akreditácia na Erasmus nám umožňuje určiť si vlastné ciele a rýchlosť,   akou chcete postupovať. Navyše svoj plán môžeme priebežne upravovať tak, aby bol stále aktuálny  

            INVESTOVANIE DO BUDÚCNOSTI Vďaka stabilnému prístupu k finančným prostriedkom sa môžeme sústrediť na dlhodobé ciele. Veríme, že aktivity v oblasti mobility pozdvihnú kvalitu výučby a vzdelávania sa v našej organizácii na novú úroveň.

          • Hodnotenie INEKO

          • Obchodná akadémia Ružomberok v hodnotení INEKO v kategórii

            - stredné odborné školy v Žilinskom kraji -

            získala 1. MIESTO

            https://skoly.ineko.sk/rebricky/?r=2021&ts=SO%C5%A0&k=5&l=0&u=&h=skore&szpo=0&szpd=100&exto=0&extd=100&ms=0

          • Návrat do škôl - 10.01.2022

          • ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE K NÁVRATU DO ŠKÔL podľa MŠVVaŠ

            Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Dovoľujeme si požiadať všetkých zákonných zástupcov, ktorí obdržali samotesty zo zdrojov MŠVVaŠ, aby pretestovali žiakov pred nástupom do školy.

            Pre školy znamená, že sa budú naďalej riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška, prekrytie horných dýchacích ciest. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

          • Medzinárodný deň študenstva

          • Mestský úrad - Oddelenie školstva a športu pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva ocenil najlepších študentov stredných a vysokých škôl za rok 2021. Za Obchodnú akadémiu Mesto Ružomberok ocenilo žiačku IV.A triedy - Nikolu Húskovú.

          • Dôležitý oznam !!!!

          • Na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Liptovskom Mikuláši č. 2021/01615-01-Bc. Zbiňovská, zo dňa 15. 11. 2021 sa nariaďuje Obchodnej akadémii v Ružomberku zákaz prevádzky školy  v čase od 13. 11. 2021 do 22. 11. 2021 vrátane, z dôvodu zamedzenia ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19.

             

            Žiaci sa budú vzdelávať dištančnou formou v čase od 16. 11. 2021 do 22. 11. 2021 vrátane.

             

            Vyučovanie žiakov prezenčnou formou ako aj bežná prevádzka školy sa obnoví od 23. 11. 2021, po uplynutí doby 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou.

             

            Dodržiavanie karanténnych opatrení sa netýka osôb žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakmi a zamestnancami školy.

             

            Žiaci a zamestnanci školy sú povinní dodržiavať nasledovné karanténne opatrenia od 15. 11. 2021 do 22. 11. 2021 vrátane :

             

            a) sledovať svoj zdravotný stav (náhly nástup aspoň jedného z príznakov : horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť) v prípade objavenia sa príznakov bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára alebo RÚVZ a podrobiť sa odberu vzorky biologického materiálu PCR testom

             

            b) zostať v domácej izolácii

             

            c) zdržať sa sociálnych kontaktov (napr. návštev kultúrnych, spoločenských, športových alebo iných hromadných podujatí )

             

            d) zdržať sa cestovania

             

            e) zdržať sa pracovnej činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie

             

            g) zdrať sa akýchkoľvek činností, ktoré vyžadujú opustiť miesto izolácie

             

            Povinnosti karantény sa nevzťahuje na osobu, ktorá:

             

            - je plne očkovaná proti ochoreniu COVID-19

             

            - prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami