• VEĽKÝ ŠPORTOVÝ ÚSPECH pre OA Ružomberok

          • Naši chlapci z III. a IV. ročníka Obchodnej akadémie v Ružomberku vybojovali postup na CELOSLOVENSKÉ KOLO vo FUTSALE žiakov stredných škôl.

            Dňa 06. 12. 2023 v Martine vyhrali 1. MIESTO v krajskom kole vo futsale!!

            Gratulujeme a tešíme sa z úspechu!!!!

          • Deň svätého Mikuláša

          • Aj našu školu navštívil Mikuláš. Anjel rozdával sladkosti a čerti naprávali nezbedníkov. Veselú atmosféru dopĺňal spev a gitara. 

          • Exkurzia v NBS a v Slovenskom rozhlase

          • V prvý decembrový deň sa naši tretiaci zúčastnili exkurzie v Bratislave. Začali sme komentovanou prehliadkou v Slovenskom rozhlase, budova ktorého je jednou z architektonických dominánt Bratislavy. Táto „obrátená pyramída“, ktorej autorom je Štefan Svetko, je z architektonického hľadiska veľmi zaujímavá a právom získala titul Stavba storočia na Slovensku. Tretiaci si mohli vypočuť množstvo zaujímavostí z jej histórie i súčasnosti, prezrieť vysielacie zariadenia a nahrávacie štúdiá, nádhernú koncertnú sieň, v ktorej je umiestnený aj jeden z najväčších organov v strednej Európe so 6300 píšťalami. Vďaka prehliadke sme lepšie pochopili, akú hodnotu môže mať zachovanie a využitie týchto priestorov pre autentické svedectvo o minulosti a porozumeli unikátnosti „obrátenej pyramídy“ Slovenského rozhlasu a jej významu v slovenskom kultúrnom kontexte. Druhou zastávkou bola interaktívna expozícia vo výstavnej miestnosti Národnej banky Slovenska. Z prezentácie sa žiaci dozvedeli veľa dôležitých informácií o našej mene, jej histórii, výrobe, ako aj o ochranných prvkoch bankoviek. Nahliadli bližšie do činnosti NBS a pochopili dôležitosť ECB pri realizácii menovej politiky v eurozóne. Súčasťou výstavy boli aj ďalšie zaujímavosti, ako napr. možnosť vyraziť si vlastnú mincu na pamiatku, či vychutnať výhľad z najvyššieho poschodia budovy. Predvianočný čas je obdobím spomalenia a preto sme si i my v závere exkurzie našli čas na vychutnanie vianočnej atmosféry, nádherne vyzdobených obchodov, stánkov s občerstvením a nákup drobných darčekov.
             

          • Obchodná akadémia sa priblížila žiakom základných škôl

          • Už tradične v predvianočnom čase naša škola organizuje aktivity, ktorými sa predstavuje žiakom  základných škôl. Nebolo tomu inak ani tento školský rok. Najskôr Mgr. Lena Rosová spolu s Veronikou Madleňákovou (žiačkou tretieho ročníka) prijali  27. novembra  pozvanie ZŠ s MŠ Likavka, aby žiakov 8. a 9. ročníka informovali o študijnom odbore obchodná akadémia a priblížili priebeh vyučovania v systéme duálneho vzdelávania očami študenta. Nezabudli poukázať na aktivity, ktoré sú pre žiakov počas školského roka organizované. O deň neskôr, 28. novembra, sa uskutočnil Deň otvorených dverí, kedy mali ôsmaci a deviataci možnosť navštíviť našu školu, a tak  uvidieť priestory, kde prebieha vyučovanie, ale  aj  „gaučaňu“ – oddychovú zónu,  študovňu a fitnescentrum. Týmito priestormi ich sprevádzali vyučujúci, ktorí im priblížili nielen vyučovanie jednotlivých predmetov, ale upozornili i na aktivity školského parlamentu a možnosť absolvovať zahraničnú prax v rámci projektu Erasmus+. Osobitnú pozornosť sme venovali  duálnemu vzdelávaniu. O tejto problematike informovala Ing. Kerndlová, riaditeľka školy, Ing. Hlavatá, zástupkyňa riaditeľky školy a Veronika Madleňáková, ktorá v systéme duálneho vzdelávania študuje. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na podujatí zúčastnili. Veríme, že v septembri sa mnohí  z dnešných návštevníkov stanú našimi žiakmi. 

          • Generácia €

          • Do celoslovenskej súťaže Generácia € sa nám po 3. B zapojil ďalší tím z triedy 3. A. Po rovnako úspešnom 100 percentnom výsledku v online kvíze tak úspešne s vynikajúcim výsledkom postúpili oba tímy do druhého kola. Držíme palce pri riešení zadanej témy od odbornej poroty.

          • Deň študenstva - mesto Ružomberok

          • K príležitosti osláv Dňa študentstva, ktoré organizovalo Mesto Ružomberok dňa 22. 11. 2023 za Obchodnú akadémiu v Ružomberku bola ocenená žiačka II.A triedy Romana Kmeťová, ktorá je aktívnym členom Školského parlamentu, zúčastňuje sa školení, ktoré organizuje Rada Mládeže Žilinského kraja, významne sa podieľa na školských akciách organizovaných Školským parlamentom a je členkou Mestského študentského parlamentu v Ružomberku. Túto slávnostnú udalosť moderovala takisto naša žiačka III.B triedy Veronika Madleňáková.

             

          • Privítanie prvákov do rodiny „obchoďákov“

          • Konečne nadišiel ten deň, na ktorý s obavami čakali všetci žiaci prvého ročníka. Deň IMATRIKULÁCIE. Už tradične ju mali na starosti tretiaci. Tento rok to nebolo o maľovaní po tvári, múke vo vlasoch, pierkach na tvári, alebo o zašpinených tričkách a jedení nechutných jednohubiek. Tento rok to bolo o preverovaní  komunikačných zručností našich prvákov, o tímovej práci, kreativite, pozorovacom talente a športovom duchu. A hoci triedy medzi sebou súťažili ,víťazmi boli všetci. Po zložení slávnostného sľubu sa stali  platnými členmi našej veľkej „obchoďáckej rodiny“.