• Napísali o nás.....

          • V stredu 14.12.2022 sa 2 naši žiaci Natália Fajtova a Roman Bradiak zo IV.A triedy zúčastnili celoslovenskej sútaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov SOŠ kde vyhrali 1. MIESTO. Súťaž zastrešovala Slovenská obchodná a priemyselná komora. SOPK vydalo januárové číslo mesačníka Obchod-Priemysel-Hospodárstvo, v ktorom je publikovaný článok o súťaži obchodných akadémií na str. 17-18.

          • Chrípkové prázdniny

          • Na základe Odporúčania RÚVZ LM pre predškolské a školské kolektívy k prebiehajúcej chrípkovej sezóne a  usmernenia MŠVVaŠ SR č. 15/2005, podľa kt. sa škola riadi, vedenie školy vyhlásilo chrípkové prázdniny.

            od 20. 12. 2022 do 22. 12. 2022.

            Od 23. 12. 2022 do 06. 01. 2023 sú vianočné prázdniny.

            Nástup žiakov je 09. 01. 2023 - podľa platného rozvrhu.

          • Súťaž SOPK - 1. miesto žiakov OA Ružomberok

          • V stredu 14.12.2022 sa 2 naši žiaci Natália Fajtova a Roman Bradiak zo IV.A triedy zúčastnili celoslovenskej sútaže odborných vedomostí a praktických zručností žiakov SOŠ. Súťaž organizovala Súkromná SOŠ Pro scholaris v Žiline. Žiaci z 8 obchodných akadémií z celého Slovenska súťažili v 2-členných tímoch, pričom ich úlohou bolo spracovať zadania z účtovníctva, potvrdiť svoje vedomosti v teste z ekonomiky a všeobecného prehľadu a poslednou výzvou bola prezentácia školy v anglickom jazyku pre prípadného uchádzača o štúdium. Naši vyslaní reprezentanti, Natália a Roman, potvrdili vysokú úroveň vedomostí vo všetkých 3 kategóriách a tak právom obsadili vynikajúce 1. miesto. Okrem dobrého pocitu si zo sútaže odniesli aj hodnotné vecné dary, keďže súťaž zastrešovala Slovenská obchodná a priemyselná komora. K vynikajúcemu výsledku im gratulujeme!!! 

          • NBS - RTVS - Viedeň

          • Dňa 12. 12. 2022 sa žiaci prevažne 3. a 4. ročníka zúčastnili odbornej prednášky v Národnej banke Slovenska v Bratislave, ďalej pokračovali do priestorov Slovenského rozhlasu a svoj celodenný výlet zakončili na vianočných trhoch vo Viedni.

          • Mikuláš na našej škole

          • Ako každý rok aj tento rok zavítal na našu školu Mikuláš v sprievode anjela. Navštívil každú triedu, zahral na gitare vianočné piesne pre žiakov a anjel mal pripravenú sladkú odmenu. Žiaci Mikuláša odmenili spevom a dobrou náladou. Mikuláš vniesol medzi školské lavice sviatočnú predvianočnú náladu. Už teraz sa všetci tešíme na jeho ďalšiu návštevu.

          • Druháci v Bratislave

          • Prvý decembrový piatok strávili žiaci druhého ročníka vo vianočnej Bratislave. Po príchode ich kroky smerovali na výstavu Cosmos Discovery, ktorá ich  previedla históriou pilotovaných letov do vesmíru od ich začiatkov, až po súčasné a plánované misie. Videli tu stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet.

            V závere výstavy si niektorí odvážlivci vyskúšali výcvik astronautov a najmodernejšie 3D technológie v interaktívnom vesmírnom výcvikovom tábore.

            Popoludní navštívili nákupné centrum Nivy a vychýrené vianočné trhy na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Hoci im počasie moc neprialo, sneh striedal dážď, vôbec im to nevadilo, lebo všade naokolo bolo cítiť príchod najkrajších sviatkov v roku - Vianoc.