• OZNAM - Prijímacie skúšky

          • Vážení zakonní zástupcovia,

            Riaditeľka školy zverejní na výveske školy a na webovom sídle školy zoznam
            uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania 17. mája 2024.

            V kolónke žiaci a rodičia - Prijímacie skúšky.

            Uchádzač alebo zákonný zástupca neplnoletého uchádzača najneskôr do 22. mája 2024 písomne odošle strednej škole záväzné potvdenie o nastúpení/nenastúpení prijatého uchádzača.

            Zavazne_potvrdenie.doc ---- Zavazne_potvrdenie.pdf

             

          • Mladý digitálny Európan 2024

          • 15.mája 2024 sa sedem študentov tretích ročníkov zúčastnilo online vedomostnej súťaže Mladý digitálny Európan 2024. Žiaci mali 45 minút na vyplnenie testu s 30 otázkami o Európskej únii. Šikovní tretiaci to však splnili ešte v predstihu. Teraz už len budeme čakať na výsledky, ktoré budú vyhodnotené NIVaM-om najneskôr do 30.mája. Úspešní súťažiaci budú pozvaní na celoštátne kolo.15.mája 2024 sa sedem študentov tretích ročníkov zúčastnilo online vedomostnej súťaže Mladýdigitálny Európan 2024. Žiaci mali 45 minút na vyplnenie testu s 30 otázkami o Európskej únii.Šikovní tretiaci to však splnili ešte v predstihu. Teraz už len budeme čakať na výsledky, ktoré budúvyhodnotené NIVaM-om najneskôr do 30.mája. Úspešní súťažiaci budú pozvaní na celoštátne kolo.

          • Stretnutie Mládežníckeho parlamentu ŽSK

          • Naši žiaci Filip Kerndl, Romana Kmeťová, Noemi Kovalčíková a Eva Murínová sa dňa 14.05.2024 zúčastnili stretnutia Mládežníckeho parlamentu ŽSK. Na stretnutí bol schválený štatút Mládežníckeho parlamentu a boli predstavené jednotlivé ambasádorské tímy.

          • Návšteva Okresného súdu žiakov II. ročníka

          • Dňa 10.5. 2024 sa naši študenti druhých ročníkov zúčastnili návštevy Okresného súdu v Ružomberku. Privítala nás pani prokurátorka E Makovická, ktorá nám porozprávala aká je právna úloha prokuratúry pri vyšetrovaní trestných činov. Týkalo sa to najmä predaja a konzumácii drog. Potom nám pedagóg pre výkon trestu povedal ako funguje spolupráca s odsúdenými v takomto ústave. Najviac sa nám venoval odsúdený Miro, ktorý nám rozpovedal svoj príbeh. Ochotne odpovedal na naše zvedavé otázky. Stretnutie bolo naozaj poučné a miestami bolo aj náročné počúvať čo-ako-a-prečo je tam kde je. Radil našim študentom vždy odolať akýmkoľvek pokušeniam skúsiť drogy, pretože im to môže zničiť celý život. Nech sa radšej poučia z jeho chýb, nie zo svojich.

          • Olympiáda MLADÝ ÚČTOVNÍK

          • Obchodná akadémia sa aj v tomto školskom roku zapojila do Olympiády MLADÝ ÚČTOVNÍK, ktorú organizuje firma KROS. Kristína Zelencová žiačka IV.A triedy bola úspešná v I. kole a následne postúpila do II. celoslovenského kola, kde sa umiestnila na veľmi peknom 19. mieste.

            Srdečne blahoželáme!

          • 25. apríl – Medzinárodný deň žien a dievčat v IT sektore.

          • Tento deň, nazývaný tiež Girl’s Day, sa oslavuje na celom svete vždy v štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci a prepája dievčatá s reálnym svetom IT. Cieľom podujatia je predstaviť svet IT a moderných technológií dievčatám vo veku 15 – 19 rokov a priblížiť im, aké možnosti štúdia, práce či podnikania im sektor ponúka.  A tak IT organizácie, firmy aj univerzity otvárajú v tento deň svoje brány, aby stredoškoláčky na celom Slovensku mohli nahliadnuť do tohto dynamicky sa rozvíjajúceho sveta a na vlastné oči posúdiť možné budúce kariérne uplatnenie dievčat v sektore. Z našej školy sa tohto podujatia zúčastnili dve žiačky z druhého a jedna žiačka z tretieho ročníka. Na FRI UNIZA sa dozvedeli, že pri vytváraní webových aplikácií úzko spolupracujú študenti z rôznych fakúlt, učitelia so študentami, ale aj univerzity z rôznych miest. Do tohto procesu vstupujú i firmy a podnikatelia.

          • Inovatívne streDnutie

          • Naše žiačky Noemi Kovalčíková, Romana Kmeťová, Eva Murínová, Alexandra Saloňová a Adriana Lacková sa zúčastnili 17.04.2024 Inovatívneho streDnutia, ktoré sa konalo na Obchodnej akadémii v Martine. Podujatia sa zúčastnili obchodné akadémie zo Žilinského kraja. Naša škola na podujatí predstavila tému Neformálne vzdelávanie - Chillout zóna. 

          • Konferencia školských parlamentov v Martine

          • Konferencia - Rozvoj a udržateľnosť školských parlamentov, ako cesty participácie mladých ľudí sa uskutočnila v penzióne Čierna pani v Martine. Našu školu zastupovali Anna Močáryová, Lukáš Legerský a Filip Kerndl. Za Mestský parlament Ružomberok sa konferencie zúčastnili aj žiačky Noemi Kovalčíková a Romana Kmeťová. Naši žiaci prezentovali svoj úspešný Malý projekt ŠP, ktorý zrealizovali v priebehu tohto školského roka.

          • Oceňovanie Žilinského samosprávneho kraja

          • Pri príležitosti Dňa učiteľov si z rúk predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej, podpredsedu ŽSK Petra Webera a riaditeľky odboru školstva a športu ŽSK Miroslavy Abrmanovej prevzala ocenenie Ing. Ľudmila Kerndlová - riaditeľka OA Ružomberok. Ocenení boli pedagógovia, ktorí majú významné zásluhy na rozvoji škôl, dlhoročnú pedagogickú prax, účasť na projektoch, úspechy žiakov pod ich vedením, publikačnú činnosť a podobne.

            Srdečne blahoželáme.